Map is vrijwilliger zoals bedoeld in de participatiesamenleving

Map is één van de vaste vrijwilligers bij verpleeghuis Siloam in Hoogvliet. Daar wordt zorg gedragen voor ouderen zoals bedoeld is in de participatiesamenleving. Map heeft haar hart opengesteld voor de mensen in het verpleeghuis.
“Vrijwilligster is in één woord gezegd: sta ervoor open”, vertelt Map Riegman. “Map is iemand die écht aandacht geeft aan mensen. Ze loopt mensen ook na. Ook al wordt ze gevraagd om een bezoekje te plegen dan gaat ze er toch nog later weer een keertje naartoe”, licht Marijke van Zuilen toe. Zij is coördinator van de vrijwilligers bij Siloam.

“Ik probeer de mens achter de mens te zien. Daar is bij betaalde krachten geen tijd voor. Die moeten handelen en naar de volgende toe”, vertelt Map. De bewoners merken dat. “De rol van vrijwilligers is veel belangrijker geworden in de participatiemaatschappij. Want: niemand wil meer hè. Het gaat om geld hè”, zegt een van de bewoners.

“Je hebt toch een dochter of je hebt toch een zoon. Nee die hebben ook geen tijd. Die hebben hun werk en gezin. Dat is zo makkelijk van die maatschappij om dat zo aan te dragen”, laat Map zich kritisch uit op de participatiemaatschappij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter