Mariëlle blikt terug op tijd als Zomercarnaval Koningin van ‘94 en ‘95

Mariëlle was in 1994 en 1995 koningin tijdens het zomercarnaval. Ze heeft hier mooie herinneringen aan en het heeft een speciale plek in haar leven gekregen. Dit weekend strijkt het feest weer neer in Rotterdam en Marielle kan er niet op wachten.

“Het is geweldig als je op die praalwagens zit en je als eerste die stoet mag vertegenwoordigen. Dan ga je over de Coolsingel, het Weena, langs het stadhuis met het bordes en zwaai je naar al die belangrijke personen van Rotterdam. Dat is toch wel het mooiste moment geweest”, vertelt Mariëlle. Zelf werd ze ook een belangrijk persoon als koningin van de Zomercarnaval. “Zodra ik koningin was geworden moest ik al handtekeningen uitdelen. Ik dacht even: ‘Wat is dit?’ Maar het was ook leuk. Ik heb destijds ook openingen verzorgd”, blikt de voormalig koningin terug.

Ook vriendin Bibi Ranis denkt met melancholie terug aan die tijd. “Ze straalt altijd en dat is echt een queen. Je moet de uitstraling hebben van een queen en dat heeft ze. Een beetje een diva”, knipoogt ze.

Aan haar tijd als koningin heeft ze veel mooie herinneringen overgehouden, die ze graag overbrengt op de volgende generatie. Zo is haar nichtje Nicky ook op vele foto’s te zien uit die tijd. Toen was ze nog een jaar of drie, maar inmiddels past ze zelf al in de jurk van de voormalig koningin. “De jurk, die moet ik aan?!” reageert Nicky enigszins geschrokken. “Zou wel heel mooi zijn”, reageert vriendin Bibi. Ze gaat overstag en trekt de jurk aan. “Hij is in geen 28 jaar aan geweest bij iemand”, denkt Mariëlle.