Markt geopend maar je mag niets aanraken

Omdat de maatregelen rondom het coronavirus op 6 mei zijn versoepeld, mogen de Rotterdamse markten weer open. Vandaag is de markt op het Samuel Esmeijerplein in Prins Alexander weer geopend, maar wel onder strenge voorwaarden.
Normaal staan er ongeveer zeventig kramen op deze markt, maar vandaag is er plek voor maar zo’n tien marktplekken. Alleen levensmiddelen mogen verkocht worden en de bezetting wordt bepaald op basis van anciënniteit; de ondernemers die het langste op de markt staan, mogen als eerste open.

Bezoekers van de markt mogen geen producten aanraken voordat ze deze kopen. “Ook geen verpakte producten, hoor ik net van de handhaving”, vertelt banketbakker Jan-Willem Maris verbaasd. “Dan heb ik toch een probleem.”

Kaasboer Maarten de Jong begrijpt deze maatregel ook niet. “Niemand raakt de onverpakte kaas hier aan, behalve ik.” In de supermarkt raakt iedereen ook vanalles aan, zelfs de verse producten.” Bloemist Kelly van Doorn geeft aan erg blij te zijn dat de markt weer van start gaat, maar toch zijn er een paar ongemakken. “We hebben geen elektriciteit, en we kunnen helemaal nergens naar het toilet.”

Ondanks de strenge maatregelen zijn de bezoekers blij dat de markt weer doorgaat. Bang voor besmetting zijn de mensen niet. “Ik heb dit echt gemist”, vertelt een vaste klant. “Omdat ik hier al jaren kom, heb ik toch iedereen leren kennen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat