Marktkoopvrouw beperkt schade coronacrisis vanuit haar eigen huis

In tijden van crisis worden mensen creatief. Marktkoopvrouw Jolanda is zo’n voorbeeld. Elke zaterdag staat ze haar kamer-, en tuinplanten te verkopen op de markt bij station Blaak. Echter ging dat hele verhaal afgelopen weekend niet door toen de burgemeester donderdagavond laat besloot de markt af te lassen. En dat zorgt voor een flinke financiële strop.
“Zoals zoveel andere marktkooplui had ik al mijn inkopen gedaan voor de markt van afgelopen zaterdag. Nu die markt niet door is gegaan hebben wij wel kosten gemaakt maar kunnen we deze niet meer terugverdienen”, aldus Jolanda van der Linden. Dit zorgt voor een financiële strop. Sommige mensen hebben een pakhuis waar ze hun waar kunnen opslaan en wachten tot het economisch onweer is overgetrokken. “Ik kan dat niet, ik verkoop altijd alles vanuit mijn busje. Dat is alles wat ik heb”, aldus de marktkoopvrouw.

Om er voor te zorgen dat ze niet heel erg het schip in gaat besloot ze op Facebook aan te kondigen haar voorraadje planten voor haar huis in Prinsenland te verkopen. Uiteraard geeft ze haar planten niet gratis weg: “Ook mijn schoorsteen moet roken”. Toch wil ze vooral de kosten die ze gemaakt heeft met de inkoop, terug te verdienen. Hierdoor waren de planten flink goedkoper en kon een opgeluchte Jolanda, na 1,5 uur constateren dat haar voorraad niet langer een blok aan haar been is.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat