MBO studentes en Rotterdamse powervrouwen ontbijten met elkaar op Vrouwendag

Het college restaurant VIPZ op Albeda College locatie Rosestraat was in de ochtend van 8 maart de ontmoetingsplek voor gevestigde en aanstaande Rotterdamse Powervrouwen. In het kader van de Internationale Vrouwendag organiseerde Tanja Nadnanansing van het Albeda College een ontbijtje speciaal voor vrouwen. 28 MBO studentes en 28 Rotterdamse powervrouwen schoven samen aan het ontbijt en deelden hun kennis en levenservaringen, met als belangrijkste thema hoe wordt je als vrouw succesvol.

Na de #METOO discussie op Facebook en onlangs de speeches van Oprah Winfrey bij de Golden Globes en Frances McDormand bij de Oscar uitreiking, speelt de Internationale Vrouwendag meer dan ooit. Ook in Rotterdam, waar ondanks de beste intenties het toch niet altijd even vanzelfsprekend is dat vrouwen gelijk zijn aan mannen.

Het ontbijt brengt ons een stapje dichter bij de emancipatie van de Rotterdamse vrouw. Het Hofplein Theater deed met regisseur Gregory Caers een bezoek aan het Albeda om tijdens het ontbijt de nieuwe voorstelling Lilith van het Jeugdtheater te promoten. De voorstelling Lilith gaat over het vrouw zijn een de strubbelingen die dat teweeg brengt en sluit mooi aan op de Internationale Vrouwendag en het ontbijt.

Stadsdichter Derek Otte maakte de ochtend nog meer bijzonder met zijn voordracht van het door hem voor de gelegenheid geschreven gedicht ‘Ze’.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter