Mee met de grofvuilophalers van Stadsbeheer

We hebben er als Rotterdammers dagelijks mee te maken: vuilcontainers. Drie maanden geleden bekeken we met een aantal bewoners van Kralingen-West een ramp-container in hun wijk. Nu kijken we met Stadsbeheer mee wanneer zij de stad weer spik en span maken.
Sinds de invoering van de ondergrondse afvalcontainers is de hoeveelheid zwerfvuil op onze straten al enorm afgenomen. Toch gebeurt het met enige regelmaat dat de vuilniscontainers verstopt zijn. Dat gebeurt dan voornamelijk wanneer mensen te grote zakken of spullen door de deurtjes van de container proberen te proppen.

Zooi naast de vuilnisbakken ziet er niet al te fraai uit. Wanneer een persoon het doet, is de volgende ook sneller geneigd een zak naast de container te zetten. Tel daar een paar meeuwen bij op die wel wat te eten lusten en de zak kapot trekken en zwerfvuil is geboren. Binnen de kortste keren blaast de wind het door heel de straat.

Om dit probleem tegen te gaan heeft Stadsbeheer (vroeger Roteb) een aantal maatregelen genomen. Medewerkers krijgen een tablet mee waar de meldingen op een kaart staan. Er worden sensoren in de containers gebouwd op een melding te geven wanneer hij te vol zit.

De gemeente vraagt buurtbewoners een container te adopteren en nog tal van andere maatregelen. Echter is het de Rotterdammer die hier ook de hand in eigen boezem moet steken volgens Brigitte Moratis van Stadsbeheer: “De buitenruimte is niet alleen van Stadsbeheer, maar is van ons allemaal.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat