Meepraten over Crooswijk tijdens Art DenkTank

De gemeente Rotterdam is druk bezig met het verfraaien van Crooswijk en plaatst op verschillende plekken kunstwerken, maar de bewoners zijn niet altijd onder de indruk. De Kunsthal organiseert dinsdag 11 augustus samen met Kunstruimte Crooswijk de ‘Art DenkTank’. Tijdens deze bijeenkomst gaan bewoners met elkaar in gesprek en vertellen wat ze graag in hun wijk terug willen zien en wat ze vinden van de grote veranderingen. Vanaf 15.00 tot 17.00 uur zijn bewoners welkom.

Door nieuwe koopwoningen en huurwoningen uit het hoge segment, zijn huurders genoodzaakt om te vertrekken uit hun geliefde wijk. De woningen voldoen volgens de gemeente niet aan de eisen van deze tijd. “Exclusiviteit en nieuwe gezichten lossen de criminaliteit niet op”, zegt de Crooswijkse kunstenares Quinda Verheulen.

Quinda is sinds november 2019, vanuit de Kunstruimte Crooswijk nauw betrokken in de wijk. De Kunstruimte Crooswijk maakt kunst toegankelijk voor bewoners. “Wij blazen kunst in de wijk en door workshops maken bewoners hier kennis mee”, vertelt zij. De verandering treffen ook haar atelier, want volgens de gemeente is het gebouw te rommelig voor de wijk. Terwijl Crooswijkers erg blij zijn met de activiteiten die Quinda in haar werkruimte organiseert.

Wil jij deelnemen? Meld je aan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat