Meesterkok François Geurds kookt voor dak- en thuislozen

De restaurants van François hebben in relatief korte tijd drie Michelinsterren. Dit succes wilde hij delen. Hij besloot Rotterdamse dak- en thuislozen uit te nodigen om bij hem te komen eten.
In 2009 opende François zijn eigen restaurant en binnen 1 jaar mocht hij een Michelinster in ontvangst nemen. Ondertussen heeft Geurds meerdere zaken in de Hofbogen. Vervolgens mocht hij heeft nog twee Michelinsterren toevoegen aan zijn keukens.

Hij wilde iets doen voor Rotterdamse dak- en thuislozen en organiseerde daarom een uitgebreide lunch. De deelnemers konden aanschuiven wanneer ze wilden en genieten van een lopend buffet. Er stond van alles op het menu: worstjes, hamburgers, stamppot en nog veel meer. De lunch betekent veel voor hen, zo vertelt één van de bezoekers: “Het betekent dat er nog mensen zijn die aan daklozen denken. Er zijn nog veel mensen op deze wereld met een hart”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter