Meeuwen zetten Schiebroek op stelten

De bewoners van Schiebroek zijn het zat. Elk jaar weer hebben zij ontzettend last van meeuwen. Zij pleiten ervoor dat er stappen worden ondernomen door de woningcorporaties en gemeente. Vanavond wordt er een actie- en informatieavond over de meeuwenoverlast georganiseerd door de bewoners van de Moltzerhof.

 

In februari keren de mantelmeeuwen terug naar hun vaste broedplekken op de platte daken van de flats in Schiebroek-Zuid. Dit is waar de nachtmerrie begint. De meeuwen maken enorm veel herrie, scheuren vuilniszakken open en poepen alles onder. De vogels zijn elke dag bijna 24 uur actief. De ellende houdt pas weer op in september, wanneer de vogels weer vertrekken.

De bewoners zijn het eens: het is tijd dat er serieuze maatregelen worden getroffen! Om deze reden wordt er op maandag 17 juni, om 19.00 uur, een actie- en informatieavond in ‘het huis van de wijk’ Schiehoven gehouden. Stadsecoloog André de Baerdemaeker komt meer vertellen over kleine mantelmeeuwen. Ook geeft hij tips over wat inwoners, woningcorporaties én de gemeente kunnen doen om de overlast flink te verminderen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat