Megapuzzel van 33.000 stukjes helpt Aad Rom uit Delfshaven de coronatijd door

Aad Rom uit Delfshaven puzzelde acht maanden lang aan een mega grote puzzel van meer dan 33.000 stukjes. Het hield hem bezig en naar eigen zeggen ‘van de straat’. Trots laat hij zijn meesterwerk aan ons zien.

Vanuit zijn luisterstoel kijkt Aad trots naar een muur in zijn woonkamer. Hieraan prijkt sinds vorige week een metersgroot puzzelwerk met allerlei dieren, bomen en planten. Acht maanden lang puzzelde Aad aan dit werk van meer dan 33.000 stukjes. Een beetje gek moet je dan wel zijn toch? “Moet je daar gek voor zijn?” lacht Aad: “Ik vind het gewoon leuk om te doen. Een ander gaat naar de kroeg en ik ga puzzelen.”

Je kunt het misschien wel meer dan een hobby noemen, want van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat was Aad maanden lang bezig met dit meesterwerk. Ongeveer tien uur per dag, vertelt Aad. “Meer, veel meer”, verbetert zijn vrouw Riek hem. “Twaalf uur per dag dan, goed jij je zin,” geeft Aad lachend toe.

Aad puzzelt al sinds kleins af aan. Honderden puzzels maakte hij in zijn leven, maar dit is wel een letterlijk hoogtepunt. “Ik ben er wel trots op. Ik wilde ‘m altijd al hebben… Toen kwamen de kinderen ermee en dan moet je er toch maar aan beginnen.” Ja en zo’n werk stop je niet in een doos terug op zolder. De puzzel kreeg een ereplaats aan de muur in de woonkamer.

Na al dat harde werk is Aad wel een beetje puzzelmoe, dus een nieuwe puzzel daar moet hij nog niet aan denken: “Dat zal nog wel een maandje duren.” Riek komt tussendoor: ”Echt niet. Dan zit-ie achter z’n laptop, maar dat gaat ook vervelen en dat gaat-ie toch weer een puzzel pakken.”