Meiden uit Hillesluis schitteren op het voetbalveld

Dames van Zuid, een groep meiden uit Hillesluis, doen samen met SKVR bij het Sportplaza in het Zuiderpark mee aan Ladies Soccer Tournament. Met voetbal en dans wil coach en begeleider Rochella Becker de meiden een stukje kunst en cultuur meegeven.

De meiden zijn bezig met een dansvoorstelling waarin een choreografie gemixt wordt met voetbalkunstjes. In het kader daarvan doen ze ook mee aan voetbaltoernooien. Het Ladies Soccer Tournament was het eerste toernooi dat de meiden samen speelden. Professioneel straatvoetbalster Rocky Hehakaija is blij met de animo voor meidenvoetbal: “Meisjesvoetbal zit enorm in de lift. Vroeger was ik een van de weinige meiden die voetbalden, maar vandaag zie ik hier veel talent rondlopen”.

De Dames van Zuid genieten tijdens het toernooi. “Je kan veel met voetbal bereiken en ik vind het gewoon leuk”, aldus Jihane Tahraoui, een van de Dames van Zuid. Coach Rochella is blij met hoe het toernooi is verlopen: “De meiden hebben samen gespeeld en hebben het toernooi goed afgesloten. Ik vind het top”.

Het team eindigde als derde en mag daarom meedoen aan een groot voetbaltoernooi, het KNVB Straatvoetbaltoernooi in Amsterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat