Elk jaar meer opties in Rotterdam op World Vegan Day

Ze springen als paddenstoelen uit de grond in Rotterdam; vegan restaurantjes. Steeds meer Rotterdammers kiezen ervoor om over te gaan op veganisme of in ieder geval bewuster bezig te zijn met voedsel. Dit heeft ervoor gezorgd dat vegan food vaker op het menu staat en dat er meer vegan restaurants in de stad zijn.

En dat komt goed uit want vandaag – op 1 november – wordt het jaarlijkse World Vegan Day gevierd. Het is de dag dat veganisten over de hele wereld extra stilstaan bij hun levensstijl, die ook in Rotterdam aan populariteit wint. Dat blijkt wel uit deze reportage die wij een aantal jaar terug maakte.

Ook op verantwoorde wijze snoepen is een trend. Mensen kiezen nu heel bewust voor verantwoorde suikervrije, glutenvrije en veganistische zoetigheden. Rotterdamse food-ondernemers Tante Toos Suikerloos, Sharp Sharp en Heavenly Cupcakes spelen hierop in.

De 12-jarige Mila groeide op in een vegetarisch gezin en besloot – uit protest tegen onder andere de bio-industrie – over te stappen op een veganistische levensstijl. Die draagt ze uit via de online groep Veggie Squad.