Met het hele gezin in Zevenkamp of alleen in Hoogvliet, zij doen het voor hun wijk

Als je hart sneller klopt voor je wijk, dan zet je jezelf graag in. Dat vindt Viktoria Pompa uit Hoogvliet. Het gezin Pietersma uit Zevenkamp, Prins Alexander, is het daar volledig mee eens.

“Het is juist de bedoeling dat zelfs de kinderen die weinig geld hebben kunnen spelen zonder dat ze moeten betalen“, vertelt de 12-jarige Elise Pietersma uit Zevenkamp over Project 7. Met moeder Eva en vader Frank ging ze al graag op pad om leuke dingen te doen. “En dat is zo uitgegroeid dat we mee gingen helpen en op den duur zijn we ook samen dingen gaan organiseren”, vult Eva aan.

Project 7 organiseert spelletjesdagen voor kinderen. Dat is begonnen in coronatijd, vertelt Frank. “Is er überhaupt deze zomer iets gepland voor de kinderen?”, vroeg hij toen aan de wijkmanager. Toen dat niet het geval was, werd Project 7 opgericht. Elise is onwijs trots op haar ouders.

In Hoogvliet noemt Viktoria Pompa zichzelf al vijftien jaar ‘een trotse Hoogvlietse’. Ze is geboren en getogen in Oekraïne, maar zet zich met Stichting VICA nu in voor haar Hoogvliet. “Culturele producties, workshops, theaterproducties, verschillende culturele evenementen”, somt ze op. Vanalles organiseert de stichting.

“Kunst en cultuur moet toegankelijk zijn voor iedereen”, vindt Viktoria. Het maakt het leven beter en mooier, gelooft ze. “Je hoeft geen kunstenaar te worden, maar het helpt je creatieve oplossingen te bedenken voor alles in je leven.”

Maak kennis met de aandrijvers van cultuur in jouw wijk in de serie: Cultuur Dichtbij. Over Rotterdammers die zich kosteloos inzetten voor cultuur in de buurt.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet