Met verbinding en zelfvertrouwen | VEERKRACHT010 #7

Wat is anno 2020 nu die typische Rotterdamse veerkracht? In zeven portretten vertellen we het verhaal van Rotterdam. Gewone Rotterdammers als Sayen, Hans, Pup, Marjet en anderen, vertellen hun eigen verhaal over veerkracht. Over tegenslag en weer doorgaan. Met een gouden tip voor ons allemaal hoe wij veerkrachtig kunnen blijven. Voor nu en voor later.

Kijk nu naar aflevering 7: Miranda is een geboren en getogen Rotterdamse. Geboren in Vreeswijk, in een arbeidersgezin van 6 waar de vader noodgedwongen wegviel, maakte ze al jong kennis met hoe het is als het op veerkracht aankomt. Hoe je met hard werken en de eindjes aan elkaar knopend, als kind en jongere je plekje in de samenleving vindt.

Miranda kan deze vaardigheden nu inzetten in de lessen met haar leerlingen. Met een heerlijke en nuchtere kijk op het onderwijs, kijkt ze praktisch naar gedrag van kinderen die steeds vaker een labeltje meekrijgen. Waar ‘ouderwetse’ hulpmiddelen verdwenen en extra prikkels kwamen. Maar hoe beleven zij en haar pupillen deze extra moeilijke coronatijd? Dan komt het aan op verbinding en veerkracht.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat