Met vlogger Gina naar de Rotterdam Rooftop Walk & behind the scenes bij de opbouw

Twee nieuwe attracties in Rotterdam in het teken van de Rotterdamse Dakendagen: de Rotterdam Rooftop Walk en Het Podium. Dit jaar vindt het festival plaats, waar meer dan 30 daken zelfstandig of met een gids bezocht kunnen worden en er theater- en muziekoptredens op hoogte plaats zal vinden.

De Rotterdam Rooftop Walk is op Hemelvaartsdag geopend voor publiek. De eerste bezoekers lopen de dakwandeling van 600 meter over de loopbrug boven de Coolsingel, op bijna 30 meter hoogte. De brug is een tijdelijke tentoonstelling van de Rotterdamse Dakendagen. Open Vlogger Gina gaat de loopbrug op met architect Winy Maas van architectenbureau MVRDV, die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp. Wat vindt hij ervan? Ook het groen kan niet ontbreken rond de loopbrug. Er is een speciale moestuin aangelegd op het dak. Bekijk hieronder haar vlog.

Opbouw
Filmmaker Rob van Pelt heeft in opdracht van Dutch Steigers de opbouw van de Rotterdam Rooftop Walk tussen het WTC en de Bijenkorf gefilmd en ook Het Podium, een enorme trap tegen het Nieuwe Instituut. De muziek voor deze film is speciaal gemaakt door Ronald Kool.

Rotterdamse Dakendagen
De Rooftop Walk blijft geopend t/m 24 juni en is dagelijks van 10:00 – 20:00 uur te bezoeken door online een tijdslot te reserveren. Naast de Rooftop Walk zijn in het weekend van 3 t/m 5 juni nog meer dan 30 daken te bezoeken tijdens het festivalweekend van Rotterdamse Dakendagen. Het Podium is geopend van 1 juni tot en met 17 augustus 2022.