MKB’ers krijgen zakcentje voor het online uitbreiden van hun bedrijf

De gemeente Rotterdam komt met een subsidieregeling om MKB’ers te helpen met het digitaliseren van hun bedrijf. Bedrijven die willen investeren in het digitaliseren van hun zaak, krijgen de helft van hun inleg terug van de gemeente.

De regeling is bedoeld voor ondernemers die zich door de crisis willen focussen op het online platform. Het openen van een webwinkel of het verbeteren en of uitbreiden van een bestaande website.

In de subsidiepot zit zo’n 200.000 euro. De ondernemers kunnen tot maximaal 2.500 euro aan subsidie krijgen. Wethouder Barbara Kathmann schrijft: “Rotterdamse MKB’ers hebben het loodzwaar, zeker met alle coronabeperkingen die veel van hun klanten thuishouden. Door online beter zichtbaar en vindbaar te zijn, kunnen ondernemers toch de naamsbekendheid, klandizie en omzet van hun zaak vergroten. Maar dat kost geld. Met deze regeling willen we ondernemers stimuleren over de digitale drempel te stappen. En: we kunnen het niet afdwingen, maar we vragen iedereen die zich aanmeldt om zich vooral door Rotterdamse experts te laten helpen. Zo geven we de lokale economie indirect een extra zetje”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat