Moderne digitale kunst uit MENA-regio rekent af met de stereotypes op New Radicalism

Bij kunst uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika denken mensen al snel aan dingen als kalligrafie, tapijten en mozaïek, maar klopt dit eigenlijk wel? Tijdens Art Rotterdam Week vond het vierdaagse festival New Radicalism plaats, hier werd digitale kunst vertoond. Het werk is gemaakt door twaalf Rotterdamse jongeren met roots in de MENA-regio.

New Radicalism is opgericht door Shirin Mirachor en Narges Mohammadi vanuit de stichting (A)WAKE van Mono Rotterdam. Hun bedoeling met dit festival is om stereotypes over de MENA-regio te doorbreken en zo een positiever beeld van deze landen te creëren. “Wij willen graag een platform bieden voor nieuwe stemmen binnen de digitale cultuur.”, aldus Mirachor.

Er is expliciet gekozen voor digitale kunst, omdat dit voor iedereen toegankelijk is. “Juist op het internet is het voor mensen mogelijk om een stem te laten horen.”, legt Mirachor uit. “Het maakt niet uit waar je vandaan komt, of je de financiële middelen hebt, iedereen kan zichzelf via Instagram laten horen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat