Moeder Elisabeth (33) start crowdfunding voor dure behandeling MS

Elisabeth is moeder van vijf (inclusief twee stiefkinderen), 33 jaar en heeft MS. Op het moment is ze gekluisterd aan haar rolstoel en hoopt met een behandeling in het buitenland het verergeren van de Multiple Sclerose, de ziekte waar ze aan lijdt, te stoppen. Kosten: € 65.000,- die ze zelf moet ophoesten.
Volgens Elisabeth is het probleem dat in Nederland de behandeling niet wordt uitgevoerd en ook niet vergoed. Er zou nog te weinig goed onderzoek zijn gedaan naar de behandeling en deze is ook niet zonder risico. Volgens Elisabeth hebben enkele andere landen echter al zo’n 20 tot 30 jaar ervaring met deze stamceltherapie en is de slagingskans 85%. Er zijn zelfs gevallen bekend van mensen die na de behandeling weer gewoon kunnen lopen’’, aldus Elisabeth.

Afgelopen week is ze daarom een crowdfundingcampagne gestart, zodat ze haar behandeling in het buitenland kan ondergaan. Ze mikt op België, wat voor veel Nederlandse MS-patiënten de eerste keuze is, vanwege de taal en de locatie. In België zijn de criteria om in aanmerking te komen voor de behandeling echter behoorlijk streng. Mocht het niet lukken dan probeert Elisabeth het in Rusland.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter