‘Moeder van Zuid’ Zoë Cochia is Rotterdamse Vrouw van Jaar

Zoë Cochia, ook wel bekend als de Moeder van Zuid, is uitgeroepen tot Rotterdamse Vrouw van het Jaar op het gebied van kunst en cultuur. Omdat het vandaag Internationale Vrouwendag is, organiseert het literaire café Huis der Zotheid de Rotterdamse Vrouw van het Jaar verkiezing.
Zo’n 2600 mensen brachten de afgelopen tijd hun stem uit op hun favoriete Rotterdamse powervrouw in zes verschillende categorieën. Zoë Cochia heeft dus uiteindelijk de meeste stemmen gekregen op het gebied kunst en cultuur. Andere categorieën waren onder meer natuur en milieu, werk en ondernemen en zorg en welzijn. Door het grote aantal stemmen noemt de organisatie de verkiezing een groot succes.

De Rotterdamse Vrouw van het Jaar verkiezing is alweer voor de derde keer op rij gehouden. ‘Rotterdam is rijk aan geweldige vrouwen die op verschillende gebieden werken maar dezelfde doelstelling delen; het creëren van een betere samenleving voor Rotterdam’, licht de organisatie de reden voor het houden van de uitverkiezing toe. Vandaag staat het Huis der Zotheid de hele dag in het teken van de Internationale Vrouwendag en de verkiezing.

Eerder dit jaar won Zoë ook al de Herman Divendal Award 2019, de landelijke prijs voor kunstenaars, omdat ze veel bijdraagt aan haar omgeving. Bekijk hieronder onze reportage over Zoë en de winst van die award.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat