Moederdag 2022: ‘Als je je moeder nog hebt, knuffel haar!’

Het was dit weekend Moederdag. Wat Rotterdammers ook doen op deze liefdevolle dag, moeders staan in ieder geval volledig in het middelpunt van de belangstelling.

Zo ook in Jazzcafé Dizzy, waar een speciaal moederdag concert werd gehouden. “Ik wilde iets neerzetten voor moeders, kinderen en mensen die hun moeder verloren hebben. Of moeders die hun kinderen verloren hebben”, vertelt Bianca Sallons, programmeur bij Dizzy. “Ik ga een set voor de mensen spelen die geïnspireerd is op mijn jeugd en de muziek die mijn moeder vroeger luisterde”, legt ze verder uit.

Ze brengt als eerste nummer Summertime van Ella Fitzgerald ten gehore. Het publiek smult ervan. En als ze klaar is, geeft ze de aanwezigen de kans om via de microfoon een ode aan de moeder te brengen. Een vrouw besluit in te gaan op de uitnodiging en vertelt over het overlijden van haar moeder. “Ik wil een ding zeker meegeven. Voor iedereen die nog een moeder heeft: zodra je haar kan knuffelen, knuffel haar. Ook al vind je haar soms stom of zit het even niet lekker”, overtuigt ze het publiek.