Monuments in Solitude: Conny Janssen danst in sociale isolatie

Wekenlang werkten de dansers van Conny Janssen in de studio aan het idee voor Monuments in Solitude. Uit de gedachtegang dat een danserslichaam niet is gemaakt voor thuis-isolatie, stelden de dansers zichzelf de vraag wat de sociale lockdown betekent en verwerkten hun ervaringen in persoonlijke solo’s.

‘Voor veel dansers is Conny Janssen Danst hun sociale context, de plek waar zij elke dag, in nabijheid van elkaar, werk creëren. Als dat niet meer mag, kan het erg eenzaam worden. Ik was bezorgd om hun fysieke en mentale gesteldheid. Ik wil de dansers niet laten wegdrijven in een brij van tijd. Ze moeten voelen dat ze ook onder deze omstandigheden onderdeel zijn van het dansgezelschap.’ Conny Janssen in een interview in Algemeen Dagblad, 14 april 2020

De persoonlijke solo’s zijn gemaakt tijdens de sociale isolatie begin 2020. Toen de theaters de deuren weer mochten openen, presenteerde de dansers van 11 t/m 28 juni de resultaten van dit experiment aan meer dan 650 bezoekers in Huis Conny Janssen Danst.

Eerder schreven een artikel over de dansers van Conny Janssen en hun solo acts tijdens de lockdown. Lees het hier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat