Motorrijders eren overleden rijder Cees tijdens Distinguished Gentleman’s Ride 2023

Op een zonnige zondag rijdt een lange stoet mannen en vrouwen in net pak op ronkende motoren door de stad. Ze doen mee aan de Distinguished Gentleman’s Ride, een evenement voor motorrijders waarbij geld wordt ingezameld voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen. Dit jaar heeft de ride een extra lading: Cees van ‘t Wout, een van de meest enthousiaste rijders die meerdere jaren achter elkaar het meeste geld ophaalde, is een maand geleden overleden aan kanker. Zijn familie en vrienden maken van deze editie een eerbetoon aan hem.

Jeroen Slump, de neef van Cees’ vrouw, reed al eens eerder samen met Cees de Gentleman’s Ride. Dit jaar rijdt Jeroen mee op de gloednieuwe motor van Cees, die Cees zelf niet veel heeft kunnen gebruiken. “Het eerste stuk was even moeilijk”, vertelt Jeroen. “Het voelt beladen.” Om zijn arm draagt hij een witte band met daarop het logo van Cees’ bedrijf, als een soort gedenkteken. Maar hij voegt er ook aan toe: “Cees zou willen dat ik ervan zou genieten, dus dat ga ik zeker ook doen.”

Cees kwam vier jaar geleden in contact met de Gentleman’s Ride. Hij was net ziek en wilde geld ophalen voor het goede doel. Hij deed dit met veel energie en groot enthousiasme en betrok zijn hele netwerk erbij, waardoor hij jarenlang de nummer 1 donateur was. Organisator van de ride, Gideon Schipaanboord, schiet even vol als hij over Cees begint. “Hij was altijd super enthousiast en deed van alles op de achtergrond”, zegt hij. “Niet alleen voor de Ride, maar ook daarbuiten bedacht hij altijd van alles om mensen samen te brengen.” Als eerbetoon aan Cees hebben zijn familie en vrienden namens hem geld ingezameld voor de Gentleman’s Ride 2023. 

“Ik ben veertig jaar met hem geweest”, vertelt Inge van ’t Wout, “En elke dag met hem was een feestje. Hij kon onvoorwaardelijk liefde geven, zonder daar zelf iets voor terug te verwachten.” Zij en alle andere mensen die Cees achterlaat, blijven zijn herinnering levend houden. Dat is deze Ride in ieder geval gelukt: samen hebben ze 7708 euro opgehaald, waarmee Cees dit jaar nog een keer de nummer 1 donateur is geworden.