Move Over I’m Next: Huub Verburg filmt Rotterdammers met passie

Laat jouw Rotterdam zien! Dat was de oproep van het Rotterdams Beeldfonds met de videocall Move Over I’m Next, een samenwerking met OPEN Rotterdam en Rotterdam.Make It Happen. In een video van één minuut brengen vijf beeldmakers Rotterdam op hun manier in beeld. In deze aflevering kijken we mee tijdens de montage bij Huub Verburg, die in zijn video op zoek gaat naar Rotterdammers met passie.

Huub Verburg komt nog maar net van de Willem de Kooning-academie, maar hij is al flink aan de weg aan het timmeren als filmmaker. Vorig jaar won hij de prijs voor beste short film op het Open Doek festival. Dit jaar is hij geselecteerd als deelnemer voor de video call Move Over I’m Next.

Huub heeft iets met passie. Misschien omdat hij zelf passievol met film bezig is, of misschien is het omdat Rotterdam barst van de mensen met passie. In ieder geval is het de insteek van zijn video: het in beeld brengen van vier Rotterdammers die elk op hun eigen manier iets met passie doen.

 

Move Over, I’m Next
Het Rotterdams Beeldfonds en OPEN Rotterdam, powered by Rotterdam Make it Happen zochten de afgelopen periode vijf professionele regisseurs, acteurs of filmmakers die de stad met ambitie en allure kunnen vastleggen. De vijf beeldmakersworden geselecteerd op basis van een gestructureerd projectvoorstel door een curatorenteam dat bestaat uit Hesdy Lonwijk (regisseur), Nasrdin Dchar (acteur, theatermaker), Elfie Tromp (columnist, schrijfster) en Astrid Jonker (Port of Rotterdam) onder leiding van Celeste Boddaert (hoofdredacteur OPEN Rotterdam).

Move Over, I’m Next is het thema van de vierde opdracht van het Rotterdams Beeldfonds waarbij nu de overstap naar bewegend beeld wordt gemaakt. De makers krijgen tot januari de tijd om hun 1-minutes te maken; dan gaan de films in premiere op de digitale schermen in de stad. Bovendien zien we de 1-minute terug op tv en in verschillende Rotterdamse bioscopen. Tot die tijd volgen we in per aflevering telkens
een van de vijf beeldmakers bij hun opnames.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter