Move Over, I’m Next: Illustrator Erico Smit laat ‘Jan Gat’ tot leven komen

Laat jouw Rotterdam zien! Dat was de oproep van het Rotterdams Beeldfonds met de videocall Move Over I’m Next, een samenwerking met OPEN Rotterdam en Rotterdam.Make It Happen. In een video van één minuut brengen vijf beeldmakers Rotterdam op hun manier in beeld. In deze laatste aflevering laat beelden kunstenaar Erico Smit zien wat er achter zijn geanimeerde inzending zit.

Veel wil Erico nog niet verklappen over de animatie, maar wat hij wel wil vertellen is dat het beroemde standbeeld van Zadkine, ‘De Verwoeste Stad’, een belangrijke rol in de video gaat spelen en dat de video eigenlijk gaat over tijd. ,,Het gaat vooral over tijd, wat wij doen met tijd, wat wij doen met kennis, wat wij doen met de geschiedenis en wat voor effect dat heeft op hoe wij nu in Rotterdam zijn en hoe het is geworden.’’, aldus Erico.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/KJkCRNHg_fc” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Move Over, I’m Next
Het Rotterdams Beeldfonds en OPEN Rotterdam, powered by Rotterdam Make it Happen zochten de afgelopen periode vijf professionele regisseurs, acteurs of filmmakers die de stad met ambitie en allure kunnen vastleggen. De vijf beeldmakers worden geselecteerd op basis van een gestructureerd projectvoorstel door een curatorenteam dat bestaat uit Hesdy Lonwijk (regisseur), Nasrdin Dchar (acteur, theatermaker), Elfie Tromp (columnist, schrijfster) en Astrid Jonker (Port of Rotterdam) onder leiding van Celeste Boddaert (hoofdredacteur OPEN Rotterdam).

Move Over, I’m Next is het thema van de vierde opdracht van het Rotterdams Beeldfonds waarbij nu de overstap naar bewegend beeld wordt gemaakt. De makers krijgen tot januari de tijd om hun 1-minutes te  maken; dan gaan de films in premiere op de digitale schermen in de stad. Bovendien zien we de 1-minute terug op tv en in verschillende Rotterdamse bioscopen. Tot die tijd volgen we in per aflevering telkens een van de vijf beeldmakers bij hun opnames.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat