Musical Gabber4Life brengt ode aan de geschiedenis van gabber in Rotterdam

Het ‘sprookje’ Gabber4Life, geschreven door Hajo Doorn en Louis van der Waal, brengt ode aan de gabbercultuur. De musical is onderdeel van het O. Festival en combineert op een interessante manier hardcore, moderne dans en opera. Regisseurs Hajo Doorn en Louis van der Waal vonden het tijd voor een ode aan de geschiedenis van de Rotterdamse gabbercultuur.

‘’We doen net alsof gabber niet meer bestaat, maar het is wereldwijd echt nog heel groot’’, aldus regisseur Hajo Doorn. Over bijvoorbeeld Johan Cruijff, de Tweede Wereldoorlog of verzetshelden heb je ook musicals. Gabbers4life is net zoiets; het laat een belangrijk deel van de geschiedenis zien. Niet alleen van Rotterdam, maar Rotterdam heeft daar een belangrijke rol in gespeeld.

Regisseur Louis van der Waal vindt dat de gabbercultuur meer vereerd mag worden in Rotterdam. Ook geeft Louis aan dat er altijd een revival komt met verschillende dansstijlen: ‘’Je kan nu niet zeggen dat hakken niet meer bestaat, het zal alleen maar populairder worden, het wordt alleen niet in de mainstream media getoond.’’

Het hakken voor gabbers is een uitlaatklep waar je lekker los op gaat. ‘’Als je een avondje naar een feestje gaat en je wilt dansen en liefde voelen, dan moet je zeker naar een gabberfeestje’’, vertellen gabbers Kim en Debbie. Zij werken mee aan de voorstelling die eind mei zal plaatsvinden.