Muurschildering van Coen Moulijn blijft ondanks verbouwing pand

Zes jaar geleden werd in de Bloklandstraat in Rotterdam-Noord de muurschildering van Coen Moulijn onthuld. De school, die het canvas van de schildering is, wordt verbouwd. Ook na de verbouwing zal de voetballer blijven prijken op de muur.

Schilder Erik van Zijst is groot fan van Coen Moulijn. Hij wilde graag zijn held vereeuwigen op de muur in de buurt in Rotterdam-Noord waar de voetballer heeft gewoond. Acht jaar geleden stapte hij met het plan naar de gemeente, maar pas na de dood van de voetballer kreeg hij groen licht. “Jammer, want ik had graag gewild dat hij bij de onthulling was geweest.” Na drie weken schilderen was het kunstwerk af. Het is ondertussen een soort bedevaartsplek voor fans van Coen Moulijn. Regelmatig komen mensen een bloemetje leggen of foto’s maken. Voor Erik is Coen Moulijn ook echt een held: “Na Johan Cruijff is hij toch de beste voetballer”.

De muurschildering is nu slecht te zien, omdat de er stellage’s voor staan. De school is niet meer van deze tijd en wordt omgebouwd in een luxe appartementencomplex. Het project is middels Collectief Particulier Ondernemerschap (CPO). Dit houdt in dat de bewoners zich hebben verzameld in een collectief en zelf de inhoud van het pand bepalen. Het pand wordt casco opgeleverd en de bewoners maken het zelf verder af.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat