Muziek maken kan ook met een lichamelijke beperking!

De stichting My Breath My Music helpt kinderen met een lichamelijke beperking om muziek te maken. Dit doen ze aan de hand van aangepaste muziekinstrumenten, speciaal ontworpen door oprichter Ruud van der Wel. Hij is ademhalingstherapeut in het Rijndam Revalidatiecentrum en gebruikt deze instrumenten bij zijn ademhalingstherapieën voor de kinderen.

Eén van zijn leerlingen is Dewi, een stoere meid van 19 jaar die lijdt aan cerebrale parese. Dit is een spierziekte die wordt veroorzaakt door hersenschade voor of tijdens de geboorte. Ondanks dat zij afhankelijk is van bepaalde voorzieningen zoals een rolstoel en een spraakcomputer, wil zij haar passie voor muziek gewoon kunnen uiten.

Samen vullen zij hun therapiesessie met muziek. Ruud op de gitaar en Dewi op de Magic Flute, een elektronisch instrument dat Ruud heeft bedacht. Om dit instrument te kunnen bespelen heb je geen armen nodig, alleen je ademhaling. Via een systeem kan er gekozen worden tussen een aantal blaasinstrumenten en in het geval van Dewi is dat de dwarsfluit. “Na een paar minuten ga ik op die flow, daarna ben ik ontspannen en is mijn kop leeg.”, zo ervaart Dewi haar muzieksessie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter