Na sluiting lunchroom opent Robin nu tweede locatie van zijn succesvolle cateringbedrijf

Het ging de lunchroom van Robin Achterkamp niet bepaald voor de wind door de coronacrisis. Zijn horecazaak aan de Kratonkade kon het hoofd net niet boven water houden en dus besloot Robin om er in december van vorig jaar een punt achter te zetten. Maar zijn horecahart blijft kloppen en dus startte hij met een cateringbedrijf gevestigd in de Van Nelle Fabriek, die ondertussen zo goed loopt dat Robin over twee weken een nieuwe locatie opent op Zuid. 

Om zichzelf en om andere horecazaken in de stad te helpen, bedacht Robin begin 2021 midden in de coronapandemie, de actie ‘Tas Toch Lief’. Met de verkoop van zijn tasjes, gevuld met kortingsbonnen, cadeaukaarten en producten van zaken in de stad, ondersteunde hij de Rotterdamse horeca. “Een nieuw verdienmodel om in deze tijd overeind te blijven.” Maar dat laatste bleek toch moeilijker dan gedacht en dat kwam mede door de locatie van de lunchroom: “De locatie is voor een groot deel afhankelijk van de kantoren en met een thuiswerkadvies werkte dat niet.”

Noodgedwongen moest Berry’s Lunchroom, zoals de zaak heet, sluiten. Jammer voor Robin, maar ook voor alle medewerkers van de sociale onderneming want mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt en stagiaires van het praktijkcollege konden bij de lunchroom werkervaring opdoen. Toch zet Robin de maatschappelijke missie voort met zijn cateringbedrijf Lunch Bunch, waarbij hij onder andere samen werkt met het Ondernemershuis op Zuid. Een nieuwe stap is een tweede locatie voor het cateringbedrijf in Rotterdam, die over twee weken wordt geopend.

Wij maakten in de coronacrisis onderstaande reportage over Robin en zijn tasjesactie.