Nederlands leren in de Provenierswijk

Integratie is een belangrijk onderwerp tijdens de verkiezingen in Rotterdam. Zo ook in Rotterdam-Noord. In de wijken worden en diverse activiteiten georganiseerd om integratie te stimuleren. Een voorbeeld daarvan is de taalles bij NL educatie in de Provenierswijk.

“Er zijn heel veel jongeren en ouderen die taalverhoging nodig hebben. Sommigen spreken geen woord en anderen moeten een niveau hoger”, vertelt Rachel Ooft, taaldocent in de Provenierswijk. “Dit zijn voornamelijk jonge mensen. Zij willen uiteindelijk een opleiding volgen of aan het werk.”

Rachel heeft ondertussen ook een persoonlijke band opgebouwd met de deelnemers. Er is een tekort aan plekken waar mensen met een taalachterstand kunnen ontspannen en tegelijkertijd de Nederlandse taal kunnen leren merkt Rachel op. De deelnemers zijn nog te onzeker om zich uit te kunnen spreken op straat en de mensen op straat hebben er te weinig geduld voor. Rachel raadt daarom de komende wijkraden het volgende aan: “Verdiep je eens in de mensen in Rotterdam die de taal niet kunnen spreken, dat zijn er veel! Doe daar wat meer voor. Organiseer activiteiten, betrek ze erbij! Ik heb nu het idee dat dit niet aan de orde is”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat