Nesselande viert tienjarig jubileum van de driedaagse Zomerweek

Dit jaar viert de driedaagse Zomerweek in Nesselande haar tienjarig bestaan. Het gratis speelfeest voor alle kinderen in de buurt werd afgetrapt door wethouder Judith Bokhove.

Ooit opgericht vanuit de kerken, maar inmiddels wordt er samengewerkt met buurtwerkers en mogen ze voordat Culinesse begint, gebruik maken van het terrein. “Het begon heel klein maar nu zijn er zeker 200 kinderen”, vertelt organisator Mariëlle Baars. “Je ziet hoe druk het is. Al die kinderen hebben het erover en eigenlijk zijn ze allemaal weer een beetje toe aan school. Dus als je dan elkaar hier alweer een beetje ontmoet en iets met elkaar doet dan is dat hartstikke leuk”, beaamt vrijwilliger Jos van Eck. De oud-voetballer van onder meer Sparta zet zich in als begeleider van het groepje van onder meer zijn eigen kinderen. “Bewegende kinderen vind ik het mooiste wat er is. In mijn tijd hadden we dit allemaal niet. Wij moesten gewoon buiten spelen. Ik had twee doeltjes die ik dan in mijn tuin zette en dan konden we voetballen”, vertelt de oud-voetballer met hoorbare nostalgie.

“De zomerweek is heel bewust gratis omdat de wijk Nesselande een heel diverse wijk is. Er zijn kinderen die veel te besteden hebben en kinderen die iets minder hebben. Niet iedereen kan op vakantie. We willen graag voor iedereen in Nesselande een feestelijke afsluiting van de zomervakantie bieden”, besluit Mariëlle.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter