Niet stilzitten tijdens de herfstvakantie!

Het lijkt misschien niet zo als je naar buiten kijkt en het zonnetje ziet schijnen, maar de herfstvakantie is aangebroken! Zoals elk jaar is er weer genoeg te doen in ons havenstadje. Wij geven een aantal tips.
Het film-, televisie- en nieuwe mediafestival Cinekid dat specifiek is gericht op kinderen, is zaterdag 14 oktober begonnen in LantarenVenster. De hele week vertonen zij de mooiste kinderfilms voor alle leeftijden. Daarnaast kunnen de jonge bezoekers in hun eigen film spelen, een 3D-tekening maken of de nieuwste apps uitproberen in het Medialab. Het lab is geopend van maandag 16 t/m woensdag 18 oktober.

Ook de SKVR zorgt ervoor dat kinderen zich niet hoeven te vervelen. Aan alle leeftijden is gedacht, want er zijn diverse workshops met verschillende thema’s. Zo is er een combinatie van muziek en dans met het thema herfst voor kleuters van 4 t/m 6 jaar. Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar is er de dag workshop met als thema Halloween. In een beeldende les maken zij zelf attributen, die vervolgens worden gebruikt bij de eindpresentatie voor vrienden en familie aan het einde van de dag. Tot slot is er voor kinderen van 8 t/m 14 jaar een cursus vloggen. Hier leren de aspirant influencers de drie belangrijke onderdelen van een vlog: zelfgemaakte geluidseffecten en muziek, filmeffecten en zelf geanimeerde teksten.

Het Maaspodium danst de herfstvakantie in en neemt kinderen van alle leeftijden mee op avontuur. De kleintjes van 1,5 jaar kunnen met Duimelot naar dromenland, terwijl de kleuters van 4 jaar een vogelvlucht maken over Rotterdam in Een kleine brief aan de grote stad. De wat grotere kinderen kunnen kijken naar 100% Selfmade en Ten noorden van Nergens. Tussen de voorstellingen door wordt en flink gezaagd en getimmerd, want het Maaspodium bouwt een kunstwerk op het gras. Ook zijn er verschillende workshops te doen en is er een breakdance college.

Bij Ver van Hier kunnen kinderen van 6 t/m 11 jaar bouwen tijdens de Lego-workshop van Young Engineers deze herfstvakantie. Kleine kinderen vanaf 4 jaar kunnen in Theater Zuidplein meezingen met de liedjes van Hans en Grietje of kunnen kijken naar poppenvoorstelling Het Spookje.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat