Nieuw platform moet Rotterdammers met goede ideeën helpen groeien

Rotterdammers met goede projecten en ideeën zijn er genoeg. Het overgrote deel van goede ideeën neemt volgens de mensen achter het nieuwe platform Hart voor de Stad alleen ‘nooit hoge vlucht door gebrek aan (financiële) middelen, (neven)kennis en zichtbaarheid’. Hun nieuwe platform moet daar verandering in brengen. 

Volgens de Rotterdamse Norma Gogar, de drijvende kracht achter het initiatief, is Hart voor de Stad een combinatie van een crowdfunding platform en kennisbank. De kennisbank bestaat uit een forum en informatie index. “Wij hebben dit omgedoopt in het begrip Crowdfunding Platforum. Norma hoopt dat het steun kan bieden aan Rotterdammers met goede ideeën. Ook hoop zij en de andere initiatiefnemers van het platform te zorgen voor extra ondernemersdrive en zichtbaarheid bij belangrijke gebeurtenissen als corona en Eurovisie 2021.

Bewoners uit alle wijken (van Feijenoord tot Hoek van Holland en van Ommoord tot Pernis) kunnen vanaf dinsdagavond 20.00 uur hun plannen pitchen op de website. Wie wil investeren in een idee kan geld inleggen. Wordt het streefbedrag gehaald, dan kan een ondernemer ermee aan de slag. Lukt het niet om het streefbedrag te halen, dan krijgen investeerders hun geld terug, maar heeft de indiener nog wel de kans het voorstel aan te passen en nogmaals in te dienen. “Op die manier kunnen ideeën ook verbeterd en aangescherpt worden”, legt Norma uit.

Bedrijven
Volgens Norma verschilt dit Rotterdamse crowdfundingsplatform met dat van anderen door de samenwerking met Rotterdamse bedrijven. “Die benaderen we actief, zodat de ideeën op de website ook onder hun aandacht komen. Door het zo specifiek op Rotterdam te richten kunnen we kansen van Rotterdammers echt laten groeien omdat we willen dat de bedrijven ook echt gaan investeren in de stad.”

Het platform verdient daar overigens ook zelf wat aan. “We pakken het echt professioneel aan”, legt Norma uit. “Dat kan alleen als we ook mensen kunnen betalen, we willen hier echt meer mee gaan doen en hopen de link tussen verschillende Rotterdammers te kunnen vergroten.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat