Verveel TV redt Rotterdamse kinderen van de verveling tijdens de zomervakantie

Op 17 juli hebben alle Rotterdamse kinderen zomervakantie. Maar wat als je er dit jaar niet op uit gaat? Misschien kun je door de corona-crisis niet op vakantie of sla je überhaupt een jaartje vakantie over. Filmmakers Charlotte Brand en Jikke de Gruijter van A Small Production Company slaan de handen ineen met de Rotterdamse jeugd om de verveling te bestrijden door de kinderen buitenspeeltips met elkaar te laten uitwisselen. In de zesdelige serie ‘VerveelTV’ presenteren de kinderen hun eigen aflevering, waarin ze direct een review geven van de ontvangen Verveel-tip.

Aflevering 1
Mare en Lize uit Blijdorp ontvangen een tip van Lina uit Rotterdam West om hun chronische verveling te bestrijden. Welke tip zal er uit de mystery box tevoorschijn komen? Ben jij helemaal klaar met deze planeet? Blijf dan nog even hangen in het reclameblok. Villasoof Astrid laat verschillende kunstwerken in de openbare ruimte zien.

Kijk nu hier de hele aflevering

Naar buiten!
Het programma-idee van VerveelTV ontstond gedurende de Corona-crisis, waarin alle kinderen thuis kwamen te zitten. Sommigen met broertjes en zusjes, anderen alleen. Buitenspelen was er tijdens de eerste lock-down ook niet bij en dat begon zijn gevolgen te hebben. Zo was er sprake van meer eenzaamheid onder kinderen, maar ook van concentratieproblemen en toenemende bijziendheid door het vele gestaar naar een computerscherm, tablet of telefoon.

In verbinding maar op afstand
VerveelTV brengt kinderen uit verschillende wijken via een videoboodschap met elkaar in verbinding. In deze videoboodschap delen de kinderen verschillende buitenspeeltips met elkaar: variërend van knutseltips tot natuur-gerelateerde activiteiten.
De kinderen presenteren hun eigen aflevering en mogen vervolgens de ontvangen tip ook beoordelen met 1 tot 5 sterren in verschillende categorieën: leuk-heid,
nieuwe-dingen-geleerd-heid, ga-ik-het-vaker-doen-heid. Zonder elkaar in het ‘echt’ te ontmoeten vindt er onder de kinderen dus toch een kruisbestuiving plaats.

Met een knipoog
Naast de avonturen waar de kinderen de kijker in meenemen, komen er fictieve reclames voorbij én gaan we op pad met experts van verschillende Rotterdamse organisaties zoals Natuurmonumenten en Villa Zebra. VerveelTV dikt de realiteit een beetje aan en is een eclectische mix tussen feit en fictie, serieus en speels. Verveling is natuurlijk zo erg nog niet, je kunt er ook lekker in zwelgen.