Nieuw roze stadspodium op het dak van het Nieuwe Instituut

Deze zomer krijgen we er een nieuw roze stadspodium bij op het dak van het Nieuwe Instituut, met prachtig uitzicht op de stad. De Rotterdam Architectuur Maand (RA Maand) en Het Nieuwe Instituut slaan de handen ineen voor de bouw van het podium. De hele maand juni worden er architectuur evenementen georganiseerd op het dak van het Nieuwe Instituut.

Benieuwd hoe het eruit gaat zien?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gers! magazine (@gersmagazine)

Rotterdam Architectuur Maand
Het Nieuwe Instituut wordt de hele maand juni omgedoopt tot Festivalhart van de RA Maand 2022. Op 1 juni 2022 wordt het feestelijk geopend op Het Podium. Het is het startschot van een maand lang festivals, lezingen, gesprekken, films, tours en tentoonstellingen over architectuur. De hoofdtentoonstelling van de RA Maand heeft in Gallery 1 van Het Nieuwe Instituut een passend onderkomen gevonden. Met het thema ‘(T)huis’ sluit de hoofdtentoonstelling aan bij het thema van de Dag van de Architectuur. Het Podium is gratis te bezoeken via een lift en een gigantische trap langs de gevel van het instituut.

Architectenbureau
De roze trap en het podium zijn ontworpen door architectenbureau MVRDW. Dit is niet de eerste trap en podium dat zij ontwerpen. In 2017 realiseerden zij ook al een project op het Rotterdamse Stationsplein bovenop het Groothandelsgebouw. De organisatie van de Rotterdamse Dakendagen maakte onlangs bekend dat er ook een Rotterdam Rooftop Walk komt boven het centrum komt ter ere van vijfenzeventig jaar wederopbouw van de stad, ook ontworpen door MVRDW.

Impressie: MVRDV