Nieuwe duurzaamheidsprijs van de gemeente gaat naar fietsenwinkel

Met de Ster in Circulair wil de gemeente verborgen circulaire ondernemers en organisaties zichtbaar maken, legt wethouder Arno Bonte uit. “Rotterdam wil een stad worden zonder afval, met een volledig circulaire economie waarin alle materialen hergebruikt worden. Ik ben trots op alle Rotterdamse ondernemers die daarin voorop lopen.”

Deze eerste Ster In Circulair is voor Steel Rides, een typisch Rotterdams bedrijf, in het Schieblock, nadat zij vijf jaar in het Oude Noorden hun werkplaats hadden. Hun specialiteit is het opknappen en een tweede of misschien wel derde leven geven aan afgedankte, maar prachtige oude vintage jaren zeventig fietsen. “Ik ben zes jaar geleden verhuisd naar Rotterdam en ik schrok van de fietsen waar Nederlanders op fietsen,” vertelt eigenaar van de winkel. “Nederland is een fietsland, maar geen fietsonderhoudland.” De fietsen vinden bijna als vanzelf hun weg naar de winkel. “Mensen brengen hun oude fiets hier naartoe en die knappen wij dan op. Ik heb er heel bewust voor gekozen om geen nieuwe fietsen te verkopen, maar alleen oude fietsen te restaureren of te repareren en daarbij gebruik maken van gerecyclede materialen,” aldus Ulli.

De Ster in Circulair is een nieuwe Rotterdamse prijs die elke twee maanden wordt uitgereikt aan een circulaire ondernemer. Kandidaten voor de prijs kunnen door Rotterdammers worden genomineerd. Heb jij iemand in gedachten die in aanmerking komt voor deze prijs, dan kun je diegene opgeven via: rotterdamcirculair.nl/sterincirculair. Potentiële genomineerden worden getoetst door een deskundige jury. UIli heeft nog wel een idee voor een kandidaat. “The New Raw, maakt nieuw plastic van oud plastic met een 3D printer, ze hebben heel lang gezocht naar een manier om het goed geprint te krijgen en dat is ze gelukt.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat