Nieuwe kringloopwinkel in Rozenburg haalt geld op voor goede dierendoelen

Dit weekend opent in Rozenburg een nieuwe kringloopwinkel. Sjoukje, Patty, Joyce en Leny zijn druk bezig met het ophalen van tweedehands spullen en de inrichting van hun winkel. De opbrengst van de verkoop gaat naar verschillende goede doelen die zich inzetten voor dieren.

“Van kinds af aan heb ik eigenlijk altijd alles voor dieren gedaan. Dat heeft gewoon mijn hart”, begint Sjoukje de Bruin. Zij is een van de initiatiefnemers voor de kringloopwinkel in Rozenburg. “Sjoukje en Patty zetten zich al jaren in voor de dieren. Ze zijn ooit met een klein rekje begonnen op rommelmarkten. Dit was echt een droom van hun om zelf iets te beginnen”, weet Leny. Zij prijst de artikelen en gaat ook – als de winkel eenmaal open is – als verkoper aan de slag.

Dat het een droom is die uitkomt, beaamt Patty direct. “Je sjouwt je een bult van rommelmarkt naar rommelmarkt. Het is prachtig dat we nu een eigen plek hebben.” De spullen komen vanuit alle windstreken. Vrienden, mensen uit de regio maar ook spontane Rozenburgers doneren. Het resulteert in meerdere volle opslagplekken verspreid over Rozenburg. “Er zitten hartstikke goede dingen bij. Die kunnen mensen dan voor een grijpstuiver kopen. Die mensen zijn dan blij en: ‘Het is goed voor de circulaire economie’, zeggen ze dan. Dat is het ook, want we gooien veel te veel weg. En het geld dat het opbrengt komt ten goede aan de dieren”, besluit Patty tevreden. De winkel opent zaterdag 15 februari officieel met genodigden. Vanaf begin volgende week kan iedereen er terecht voor koopjes.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat