Nieuwe kunstwerken voor ramen in Prins Alexander

Kunstliefhebbers in Prins Alexander kunnen de komende tijd nog veel nieuwe werken verwachten in hun buurt. De ‘raamkunst’ van makers in de wijk is zo populair dat initiatiefnemer Kunstkring Prins Alexander de komende tijd kunstenaars aanmoedigt om hun werken vaker te verversen. 

Vanaf nu zetten de deelnemende kunstenaars om de paar dagen een nieuw kunstwerk voor hun raam en er zijn er zelfs een paar die hun raamkozijnen vol zetten met meerdere objecten. Kunstkringvoorzitter Peter Buisman vertelt dat ze niet weten hoeveel mensen er precies naar de kunstroute komen kijken, maar kan door de grote belangstelling wel zien dat het initiatief populair is. “De kunstenaars krijgen respons en wij krijgen mail binnen met vragen over de kunstenaars en de kunstwerken”, legt hij uit. 

Reden genoeg om de actie nu al op twaalf locaties in Gebied Prins Alexander iets extra’s mee te geven. Op de locatie Einstein staan werken van in totaal zeven kunstenaars voor het raam. Er doen dus nu negentien kunstenaars mee. Op een fietstochtje door de wijk zijn inmiddels (in ieder geval tot 1 september) ruim dertig kunstwerken te zien.

WhatsApp Image 2020-07-20 at 10.12.34

Op Facebook is actuele informatie te vinden over de locaties waar je kunst kan kijken. Eerder maakte OPEN Rotterdam onderstaande reportage over de kunstroute:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/05SIAw5ehdk” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat