Nieuwe serie over skateboarden: ‘Over de Boarder’

Door het coronavirus en de targeted lockdown staat de stad stil. Zelfs de skateparken zijn tot verboden gebied verklaard. Maar denk maar niet dat de skaters in Rotterdam hun boards aan de wilgen hebben gehangen.

Skateboarden is een sport die veel doorzettingsvermogen vereist. Je moet eerst vele keren vallen voordat je een nieuwe trick onder de knie hebt. Je moet je angsten overwinnen voordat je kunt indroppen in een pool of in een halfpipe. Een van de mantra’s van de skater is: ‘commit, commit, commit’. Zonder toewijding kom je niet vooruit. 

Maar wat doe je als de wereld lijdt onder een grote crisis? Wat doe je als iedereen vreest voor een virus dat ernstige schade kan toebrengen? Skaters geven in ieder geval niet op. Skateboarden is wereldwijd juist alleen maar populairder geworden. Ook in Rotterdam wagen skaters zich nog steeds op straat, of desnoods op een miniramp in de eigen achtertuin. 

Rob van Pelt (filmmaker en in zijn vrije tijd actief op YouTube als Skatepool Ontdekkingsreiziger) maakte deze documentaireserie over skateboarden in coronatijd. In zes a leveringen volgen we vijf Rotterdamse skateboarders die zoeken naar manieren om hun passie voort te zetten. Hoe beleven zij de veranderingen in de stad? Hoe kunnen ze hun skills blijven oefenen? Biedt de stilte van de stad alleen belemmeringen of juist ook kansen?

Kijk vanaf vrijdag 22 mei om 18:30 uur naar aflevering 1 van ‘Over de Boarder’.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat