Nieuwe vereniging moet zorgen voor meer verbondenheid in Bloemhof

De wijk Bloemhof in Feijenoord krijgt in september een eigen vereniging in de wijk, dat vertelt Fréderique de Rooij van Humanitas. Door een vereniging in de Bloemhof te realiseren hoopt de stichting op meer verbondenheid tussen de bewoners en de aanbieders van sport en culturele activiteiten.

Momenteel zit het realiseren van de vereniging nog in een testfase. Tijdens Zomercampus 010 dat nu plaatsvindt in Feijenoord, wordt gekeken naar waar de interesses van de kinderen in de wijken liggen. Op dit moment kunnen kinderen uit de wijk in de zomervakantie deelnemen aan verschillende activiteiten van sport, dans tot theater. “De vereniging wordt tijdens de schoolperiode gestart en is een duurzaamheidsproject dat hopelijk langere tijd zal meegaan”, aldus Fréderique.

Houd je kracht in eigen wijk
“Door een vereniging in Bloemhof op te zetten houd je de kracht in je eigen wijk. We willen juist iemand uit de wijk omdat er dan vertrouwen is tussen de aanbieder van de activiteiten en de bewoners.” Humanitas heeft een aantal creatieve mensen uit de wijk verzameld die graag betrokken willen zijn binnen de nieuwe stichting. Ook scholen doen mee met de ontwikkeling van de vereniging in Bloemhof.

Humanitas is verantwoordelijk voor de welzijn in het gebied. De activiteiten en verenigingen zijn verdeeld per wijk. “Als welzijnspartij zoeken we aanbieders (mensen die kunnen doceren, red.) uit de wijk die zelf ook willen meewerken. Ons idee is het clubhuisgevoel aan te bieden waar alles samenkomt en bewoners elkaar kunnen ontmoeten.”

Problemen in de wijk Bloemhof
Volgens Fréderique zijn er veel probleempleinen in de wijk. “We willen positiviteit op de pleinen door de mensen aan elkaar te verbinden. Dat is Mohammed, de wijkondersteuner al gelukt. Hij is begonnen met ‘De speelwinkel’ op het Oleanderplein. Een soort mini-huis van de wijk, waar mensen samenkomen. Sinds de komst van dat gebouw lijkt het respect van hangjongeren naar kinderen en hun ouders op het plein te zijn toegenomen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Humanitas en wijknetwerker Xenia Heemskerk en Fréderique de Rooij medewerker van Humanitas.

In juli 2019 heerste er een sterk gevoel van ontevredenheid onder de bewoners. Stichting Humanitas was namelijk niet compleet duidelijk over de bestemming van de Huizen van wijken in Feijenoord. Lees het hier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat