Nieuwe Voedselbank-supermarkt aan de Groene Hilledijk zoekt vrijwilligers: ‘Zijn van onschatbare waarde’

De Voedselbank opent een nieuwe supermarkt aan de Groene Hilledijk en is op zoek naar helpende handen. “Het mooiste aan dit werk is mensen ontzorgen”, vertelt Helma Beker, bestuurslid van Voedselbank Rotterdam. Het doel van dit initiatief is het laten verdwijnen van de zogenoemde voedselkratten. 

Er zijn ondertussen 380 Voedselbank-vrijwilligers in Rotterdam en nu is de Voedselbank op zoek naar mensen die de groep vrijwilligers kunnen assisteren in vakkenvullen en het bedienen. Twee jaar geleden zijn er nog 31 uitdeelpunten verspreid over de stad, maar inmiddels zijn dat er nog maar 17. Deze uitdeelpunten worden vervangen door supermarkten. “Het werkt beter, want mensen kunnen gerichter boodschappen doen”, ziet Helma. “Op die manier krijgen zij geen producten mee die zij niet gebruiken.”

7 februari opent er een nieuwe vestiging aan de Groene Hilledijk, waar de vrijwilligers zo’n duizend Rotterdammers helpen. “Het mooiste is dat we zien dat dertig tot vijftig procent na een half jaar de Voedselbank hulp niet meer nodig heeft.”

Interesse? 

Ben of ken jij iemand die het leuk zou vinden om bij voorkeur twee dagen per week te helpen als supermarktmanager? Neem dan contact op.