Noord krijgt een eigen Toneel Lees Club: ‘Je fantasie gaat helemaal los’

Wijkbewoners uit Noord kunnen binnenkort hun liefde voor toneel en lezen samenbrengen. In Theater ‘t Kapelletje aan de Van der Sluysstraat en het Huis van de Wijk het Klooster Oude Noorden aan de Ruivenstraat kunnen zij daar deze en volgende maand terecht voor de Toneel Lees Club. “Een grappige manier om elkaar te ontmoeten, waarbij je fantasie helemaal losgaat”, aldus initiatiefnemer en theatermaker Brecht Herman. 

De Toneel Lees Club is opgericht door Brecht die al eerder inwoners van het Oude Westen met elkaar in contact bracht door ze samen toneelstukken in Leeszaal West te laten lezen. Nu wordt het initiatief ook uitgerold in Noord. “De Club is heel gezellig. Je leert elkaar kennen op een leuke manier. Door het samen te lezen, lijkt het alsof je zelf in een toneelstuk zit.”

Een grappige manier dus om elkaar te ontmoeten, waarbij iedereen welkom is. Dit kan op zaterdag 26 november en zaterdag 17 december in Theater ‘t Kapelletje en donderdag 8 december in het Huis van de Wijk het Klooster Oude Noorden. Aanmelden is verplicht en kan via [email protected].