Ntjam Rosie brengt nieuw album uit en start theatertour

Breaking Cycles is alweer het vijfde album van Ntjam Rosie. Naast een album start ze een theatertour op 16 december in LantarenVenster. De voorstelling bevat zowel zang als dans en Ntjam vertelt over haar jeugd en de slavernij. Wij gingen kijken bij de repetities.

De voorstelling is opgedeeld in drie verschillende fases. In de eerste fase vertelt Ntjam voor haar jeugd. In fase twee gaat Ntjam nog verder de geschiedenis in en heeft ze het over de slavernij. In de laatste fase gaat het over haar vijfde album Breaking Cycles. “Je moet ‘Breaking Beats de theatertour’ zien als een soort docutheaterverslag van de inspiratie achter mijn album Break Cycles.”

Ntjam is opgegroeid in Kameroen en verhuisde als negenjarig meisje naar Maastricht, omdat haar moeder trouwde met een Nederlandse man. In de voorstelling zitten zelfgemaakte beelden van haar jeugd. “Als ik die beelden terugzie, denk ik meteen weer aan vroeger. Je maakt van alles mee, maar het was een goede tijd. Het zijn fijne herinneringen die ik heb aan Kameroen.”

Ze gaat nog verder de geschiedenis in met verhalen over de slavernij. “De slavernij is een deel van mijn verhaallijn in Breaking Beats, omdat het deel is van mijn geschiedenis. Ik kom uit Afrika en daar komen de slaven ook vandaan. Ik luisterde als tiener veel naar Amerikaanse muziek, zoals jazz, blues en gospel. Dan kom je heel snel bij de slavernij.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat