O. Festival for Opera. Music. Theatre. brengt ode aan iconische zangeressen in nieuwe serie Icons

O., het nieuwe Festival voor Opera. Music. Theatre. (voorheen bekend als de Operadagen) strijkt in augustus weer neer in Rotterdam en brengt met het programma Icons een ode aan vijf iconische zangeressen. In een nieuwe docuserie laten we je kennismaken met deze artiesten, en met de band die Rotterdammers met deze iconen hebben.

Regisseur Rajiv Bhagwanbali maakt de show Icons, waarin hij samen met uiteenlopende Rotterdamse artiesten een eerbetoon aan de vijf zangeressen brengt: Aretha Franklin, Cesaria Evora, Maria Callas, Lata Mangeshkar en Bülent Ersoy.

Rajiv koos voor een palet aan iconen uit verschillende windstreken van de wereld, omdat dat volgens hem aansluit op de stad Rotterdam. “De stad is superdivers en multicultureel, iedereen is hier uiteindelijk neergedwarreld. Daarom vind ik het juist super-Rotterdams om de verschillende culturen te laten zien”.

Wat deze zangeressen voor Rotterdammers betekenen, onderzoeken we deze zomer in de vijfdelige televisieserie Icons. We ontmoeten in elke aflevering een Rotterdamse artiest die zich door een van de iconen liet inspireren, en spreken met Rotterdamse liefhebbers over de rol die de zangeressen in hun leven spelen.

In de eerste aflevering maak je alvast kennis met de verschillende artiesten én fans. Ook spreken we met Rajiv Bhagwanbali, de regisseur van O. Hoe kwam hij tot het idee van dit onderwerp? In aanloop naar de festivaldagen van O. van 25 tot 28 augustus leer je de verschillende artiesten verder kennen in de afleveringen.