Ommoordse Kipschilder overleden

Ommoorder John Buskens is vorige week, geheel onverwacht, op zeventig jarige leeftijd overleden. Hij zette zich lange tijd in om de Ommoordse Kip bij kinderboerderij De Blijde Wei, die regelmatig te maken heeft gehad met vandalisme, weer op te knappen. 

Hij hield het graag stil, maar na een oproep in de krant werd toch duidelijk dat John zijn potjes verf gebruikte om de Kip er altijd tiptop uit te laten zien. Nadat zij naam bekend werd, werd John de officiële, vrijwillige, Kipschilder van Bewonersstichting De Witte Bollen, die de eigenaar is van het kunstwerk De Kip.

Hoewel hij het vandalisme belachelijk vond, waren zijn missie en aanpak om niet zeuren over de vernielingen. Wel was zijn streven om er voor te zorgen dat niemand in de wijk door zou hebben dat de Kip wederom was besmeurd. Was het toch weer eens fout gegaan, dan was John meteen de volgende dag ter plekke om de Kip zo snel mogelijk weer netjes te krijgen.

De kinderen moesten volgens hem altijd van een mooie kip kunnen genieten. John was geen man van woorden, maar van daden. In het zonnetje gezet worden voor zijn vrijwilligerswerk was niet iets wat voor hem noodzakelijk was, integendeel zelfs.

Persoonlijke boodschappen om de nabestaanden een hart onder de riem te steken en de herinneringen aan John levend te houden, kunnen worden achtergelaten op: www.erasmusuitvaart/online-gedenkplaats.

Wij spraken een poos geleden met John over zijn werkzaamheden bij de Kip. Kijk hier de reportage terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat