Omwonenden reageren geschrokken op brand Schiedamseweg

Bij snackbar De Engel aan de Schiedamseweg in Delfshaven is op zondag 8 maart een grote brand ontstaan. De bewoners zijn geëvacueerd, en in totaal zijn er vijfentwintig panden ontruimd.

Omwonenden reageren geschrokken. “Ik hoorde iets en deed meteen m’n ramen open, maar dat had ik beter niet kunnen doen”, vertelt een voorbijganger die een stukje verderop woont. Een andere buurtbewoner zou graag slachtoffers bij willen staan. “Je moet elkaar gewoon helpen. Daar zijn we toch voor? Als ik een groter huis had, zou ik graag mensen opvangen.”

De bewoners van de ontruimde panden werden opgevangen in Sportcentrum West in het noorden van Delfshaven. Volgens locatiemanager Jack Toutenburg mochten deze mensen gelukkig al gauw naar huis. “We hebben bedden voor ze klaargemaakt, het waren veel gezinnen met kinderen”, legt hij uit. “Maar dezelfde nacht konden ze weer terug.”

Een ondernemer uit de buurt ontkent dit echter. “De huizen hierboven zijn onbewoonbaar verklaard, dus de bewoners kunnen niet terug”, zegt hij, terwijl hij wijst naar de kapotte ramen. Waar de bewoners nu terecht kunnen, is niet bekend.

Wijkcentrum Pier 80 is nog niet op de hoogte over de situatie van de bewoners. “Wij zijn er niet echt bij betrokken. Wij houden ons meer bezig met de ouderen en kwetsbare mensen in de wijk.”
Ook de gemeentemedewerkers die ter plaatse zijn kunnen nog weinig zeggen over de nabije toekomst. “De brandweer gaat nu onderzoeken hoe de brand tot stand heeft kunnen komen.” De medewerkers van De Engel laten op Facebook weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de aanwezige werknemers.

Lees hier meer over de brand: Brand aan de Schiedamseweg

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat