Ondernemers Danilo en Jeroen maken designmeubels van oude skateboards

Design meubels en skateparks ontwerpen, dat is de passie van Rotterdamse skaters Jeroen en Danilo. Waar het, door hun leeftijd, op het skateboard minder soepeltjes gaat dan in de jongere jaren, beleeft hun ondernemerschap en innovatieve design gemaakt van oude skateboards, hoogtijdagen.

Beide heren zijn eind veertig en gevaarlijke sprongen maken op een skateboard zit er niet meer bij, althans, ze worden met de leeftijd steeds voorzichtiger. Toch blijven zowel Jeroen Dekker als Danilo Nedić bezig in de skate-scene en hebben ze vanuit hun hobby inmiddels een paar goedlopende ondernemingen opgericht.

Danilo Nedić is eigenaar van Rotterdamse design studio Focused Skateboard Woodworks. Samen met Jeroen Dekker maakt hij tafels van oude boards, die inmiddels de hele wereld overgaan. Inmiddels maakt Danilo ook Art Deco muur kunst met de lijnen die hij uit het fineer van een skateboard haalt. Jeroen is daarnaast ontwerper van skateparks en heeft bijvoorbeeld het Rotterdamse Skateland parcours ontworpen. Zo blijven leveren de mannen een belangrijke bijdrage aan de skatewereld, niet op een board, maar aan de tekentafel.