Vorige week gingen we langs bij kleine horecazaken. In deze zaken is het lastig om vanaf 1 juni 1,5 meter te bewaren. De Fenix Food Factory en Foodhallen hebben de ruimte wel, maar niet meer dan 30 gasten in je zaak is niet rendabel. Hoe gaan zij om met de 1,5 meter economie?
De Fenix Food Factory is verhuisd en ze zijn nu nog druk bezig met de verbouwing van het pand een paar honderd meter verderop. Door de coronacrisis hebben ze vertraging opgelopen, maar op 1 juni moeten de deuren weer open gaan. In de grote ruimte is 30 man niet veel, maar gelukkig heeft de Fenix Food Factory mogelijkheid tot uitbreiding van het terras.
De Foodhallen hebben nog meer ruimte dan de Fenix Food Factory: “Met 1100 vierkante meter is 30 man dat is niks. Dat is niet werkbaar”, vertelt Chong Chu, mede-eigenaar. Ook zij zijn in gesprek met de gemeente om het terras uit te breiden.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat