Ondernemers Hoek van Holland moeten improviseren: ‘Met takkeweer pak je ook niet de metro naar het strand’

Dan is er eindelijk een metrostation in Hoek van Holland, zit het weer niet mee. Voor ondernemers aan het strand valt dit zomerseizoen een beetje tegen. Gelukkig was er een prima voorseizoen, maar: “Het waait en het regent. Zomer kunnen we het nu niet echt noemen natuurlijk.”

Het nieuwe metrostation zorgt er wel voor dat er meer mensen naar Hoek van Holland gaan. “Mensen drinken ook iets meer, want ze kunnen veilig met de metro naar huis”, vertelt Miles van The Brunt. Ook Kiki van de Surfschool merkt dat de metro handig is: “Mensen vertellen dat ze dan geen parkeerplek meer hoeven te zoeken.” Aan de andere kant vertelt Remco van Beach Club Lulu: “Of je nou uit Maassluis of Vlaardingen komt, als het takkeweer is dan neem je de metro ook niet.”

‘Genoeg te doen’
Toch wordt er ook nog op andere manieren geprobeerd om mensen te trekken naar het strand: “Pakken wat je pakken kan. We organiseren feestjes, mosselavonden, onbeperkt pannenkoeken eten. Noem het maar op.” Remco vertelt gekscherend: “Het is toch een vrij romantische setting als het regent om lekker in een strandtent het kabbelende water tegen het plafond te horen klappen? Maar buiten dat: binnen regent het niet.”

Grappig genoeg is dit woeste weer perfect om te surfen: “Slecht weer betekent wel een goede surfzomer. We hebben nu wel veel golven en dat is fijn voor de surfkampen.” Bij 30 graden bellen toch wel veel meer mensen dat ze surfles willen volgens Kiki. “Maar voor kinderen maakt dat helemaal niks uit.”

Kortom: “Het strand is ook leuk als het waait. Uitwaaien is altijd een prima methode om tot rust te komen.”