Online ‘Natafelen’ met Rotterdamse huisarts en psycholoog

Buurthulp Zorgvrijstaat uit Delfshaven start vanwege de coronacrisis wekelijks een Zoom-gesprek onder naam ‘Natafelen’, waar een huisarts en een psycholoog vragen van Delfshavenaren beantwoorden. De onderwerpen lopen uiteen en kunnen gaan over medicijngebruik, lichamelijke klachten, maar ook over het coronavirus.

Normaal gesproken bespreek je persoonlijke onderwerpen tijdens het ‘echte’ natafelen terwijl je gezamenlijk eet. Maar nu kun met lichamelijke en psychische klachten dus terecht bij een huisarts en psycholoog.

Op donderdag 16 april om 12.30 uur beantwoordt huisarts Lilian van der Lugt allerlei vragen tijdens het thema ‘Vraag het de dokter’. Zorgvrijstaat steunt bewoners uit Delfshaven om meer grip te krijgen op hun eigen gezondheid. Wijkpsycholoog Raphael Maria Theuvenet zit klaar op donderdag 23 april om 12.30 uur. Het thema is dan ‘Vraag het de psycholoog’. De psycholoog geeft antwoord op gerelateerde vragen, zoals psychische klachten, angsten en hoe je met stress omgaat.

Natuurlijk kun je ook meedoen als je niet in Delfshaven woont. Wil jij je aanmelden? Mail naar [email protected]. Als je het liefst anoniem je vraag stelt, mail je ook naar [email protected]. De organisatie zorgt ervoor dat de huisarts of psycholoog antwoord geeft op jouw vraag.

Foto: Zorgvrijstaat

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat