Onrust in seniorenflat Drakenburg over leeftijdsverlaging

In Seniorenflat Drakenburg in Rotterdam-Charlois is er sinds enige tijd onrust. Volgens Kristina Kooistra, bewoner van de flat, wordt de flat de afgelopen twee jaar steeds vaker bewoond door jongere mensen met alle gevolgen van dien. Daarvoor zou de saamhorigheid in de flat verdwijnen en zouden meerdere oudere bewoners het als onrustig ervaren.
“Ik had gedacht dat dit mijn laatste rustpuntje zou worden, maar dat is het niet echt geworden”, aldus Kristina Kooistra, bewoner van de Drakenburg in Zuidwijk waar ze nu zes jaar woont. Destijds was het een seniorenflat, maar niet elke woning heeft dat label meer waardoor ook jongere mensen erin kunnen. “Sindsdien zijn er vaker dingen kapot. Je kan natuurlijk niet zeggen dat het allemaal door de jongere bewoners komt, maar er staan wel steeds meer jongeren ook voor de ingang te hangen en overlast te veroorzaken”.

En mevrouw Kooistra staat hier niet alleen in, ook Johan van der Bliek, een medebewoner, ziet het niet als een goede zaak: “Jongere mensen leven toch een beetje langs ons heen. De oplossing is denk ik lastig, dat zou betekenen dat het allemaal seniorenwoningen worden. Dat zou de oplossing moeten worden”.

Volgens Vestia, die enkele klachten erkent, is dat echter onmogelijk: “De waarde van deze woningen is omhoog gegaan en daardoor kunnen wij het niet als sociale huurwoning voor 55-plussers labelen. Dat is iets buiten onze macht om, dus dat gaat niet zomaar teruggedraaid worden”.

Na een gesprek met de bewoners geeft Hanneke Klumpes van datzelfde Vestia wel aan dat ze er nog meer aan doen om het veiligheidsgevoel van de bewoners te vergroten: “Het is natuurlijk een kwalijke zaak als mensen zich hier niet veilig voelen, dus daar gaan we zeker achteraan”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter